Принц Хари се връща във...

Принц Хари ще се върне в Обединеното кралство през...

Лена фалшифицира подписи заради Киро:...

Фалшиви документи, подписани с електронния подпис на...

Нешка Робева подари калпак на Хекимян

отпечатай новината

15.03.2014 09:00 | Видян 1380 пъти

Нешка Робева подари калпак на Хекимян

Нашите млади хора бягат. Нашите млади хора се срамуват от българското. А пък ето, има в България и достатъчно много млади хора, които се интересуват от традицията. Това заяви Нешка Робева пред bTV и предаването „Тази събота” по повод новия си проект, пише БЛИЦ.

„Всички наши спектакли са изградени на базата на традицията. И когато преди една година при мен дойдоха едни млади хора и казаха: „Искаме да направите един мегаспектакъл, едно шоу така, както на Запад се прави, но със средствата на българския танц, върху българската традиция да стъпим, за да покажем на българите, че ето, и у нас може да става”, вярвайте, това беше един от най-радостните ми моменти”, сподели тя.

Робева се мотивирала много от успеха на спектакъла „Еньовден” и решила да направи Месец на народната традиция. „Много хора казват „Назад към традицията”. Аз казвам: „Напред към традицията”, обясни тя.

Идеята е в този месец всеки, който има останала някаква дреха от баби и дядовци – калпак, престилка и т.н., да го извади и да го носи. Пример ще дадат от залата на Робева – треньори, танцьори, персонал, които ще облекат народни носии. По този повод тя дари водещия на предаването Антон Хекимян с калпак. „Ако бяхте жена, щях да ви подаря престилка”, каза му тя.

Предстои представяне на спектакъла „Еньовден” в НДК. „В понеделник сме в Карлово. От града на Апостола тръгваме”, обясни Робева. На сцената ще има рок банда и автентичен народен оркестър, който ще свирят заедно. „Мисля, че ще бъде невероятно преживяване”, каза тя

 

Снимка: БЛИЦ

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !