Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Нешка се пропука

отпечатай новината

31.03.2014 12:15 | Видян 2020 пъти

Нешка се пропука

Нешка започна да показва и нежната си страна. Към днешна дата няма и следа от онази Робева, която се отнасяше строго, дори жестоко към „златните си момичета". Освен възрастта, както сама споделя 67-годишната легендарна треньорка по художествена гимнастика, причина да омекне станала и нейната внучка Рада. Детето, което сега е на 4 години, дойде на бял свят след три опита инвитро на дъщерята на Робева - Аглика. Появата на малката Рада предизвиква коренна промяна у студената и често определяна като безсърдечна Нешка.

Робева, която е известна с работохолизма си и с това, че понякога спи само по 2-3 часа на денонощие, сега посвещава всяка свободна минута на Рада и изпълнява и най-малките й прищевки. Води я на разходки и дори й купува забранените за нейните гимнастички и танцьорки шоколадчета, вафлички и други любими за децата лакомства. Нешка споделя пред приятели, че с дъщеря си Аглика била много строга и често я пренебрегвала, когато имала нужда от нея, за което сега съжалява. Аглика дори отнасяла и шамари, когато майка й я хващала с цигара или пък когато от училище питали защо детето бяга от час.

За строгостта на Робева се носят легенди. С много труд желязната дама си е спечелила славата на най-добрия треньор по художествена гимнастика у нас, а това да попаднеш в нейната школа е чест за всяка бъдеща гимнастичка. Попадайки при Нешка обаче, не едно и две момичета са се отказвали от гимнастиката и спорта завинаги. В казармения режим, на който тя ги подлагала, се справяли само най-добрите и най-упоритите.

Миналата година едно от „златните момичета" - Бианка Панова, дори написа автобиографична книга за периода, в който е била гимнастичка. „В името на голямата цел - зад кадър" разкри шокиращи подробности за отношението на Робева към ученичките й - тренировки по повече от 20 часа, глад и тежки травми са само част от мъченията, които момичетата са преживели. След излизането на книгата не последва никаква реакция от страна на Нешка, което по-скоро потвърди истинността на твърденията на Бианка.

Робева никога не е говорила с любов за възпитаничките си и никога не е спестявала острите си критики и обидите дори за най-малката грешка. Днес желязната лейди на родната гимнастика обаче започна да омеква и към „момичетата си". Тя все по-често обяснява колко несправедлива е била, но според нея това било в името на победата и това девойките да покажат най-доброто от себе си, а не защото искала да изтезава някого. Днес, когато тези деца вече са зрели жени със семейства и кариера много по-различна от спортната, Нешка вече поднася извиненията си и споделя колко горда е била всъщност със „златните момичета".

Източник и снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !