Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Отиде си херцогиня Алба

отпечатай новината

20.11.2014 15:11 | Видян 1754 пъти

Отиде си херцогиня Алба

Най-колоритната аристократка в света и една от най-богатите знатни особи в Испания - херцогиня Алба, почина на 88 години, съобщиха световните агенции.

Алба оглавяваше най-старата аристократична фамилия на Испания, датираща от ХV век. Много от дворците, именията и произведенията на изкуството на семейството са под забрана за продажба, тъй като са историческо богатство на кралството. Тя беше известна като аристократката с най-много титли - над 50.

„Краткото" й име е Мария дел Росарио Кайетана Алфонса Виктория Еухения Франсиска Фитц-Джеймс Стюарт-и-Силва. "Дългото" включва 46 титли - 7 херцогски, 22 графски и 24 маркизки, твърдят испански медии. В Испания дори се шегуват, че при нейна среща с британската кралица не е съвсем сигурно кой на кого трябва да се поклони.

Ексцентричната благородничка е издъхнала след кратко боледуване в обкръжението на близките си в издигнатия пред XIV век "Паласио де Деунас" в Севиля, прочут с лимоновите горички в дворовете си и смятан за любимото от многобройните й имения.

Няма точни данни за размера на богатството й, но те се движат в широките рамки между 600 милиона и 3,8 милиарда евро. Преди три години Алба го прехвърли на децата си, за да може да се омъжи като обикновен човек за последната си любов - третия си съпруг, 63-годишния социален работник Алфонсо Диас.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !