12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Агент Купър разведе Линда Еванджелиста

отпечатай новината

04.06.2015 11:16 | Видян 4055 пъти

Агент Купър разведе Линда Еванджелиста

Той има „Златен глобус”, но и „Златна малинка”. Имал е някои от най-красивите жени в света. Става баща чак на 49 години и гледа първокласник. Големият му късмет е, че среща режисьора Дейвид Линч, който се вдъхновява от родната му дълбока провинция – северозадан Алия щат Вашингтон за измисленото градче Туин Пийкс, което превръща в култов сериал.  

Когато дебютира в позабравената днес, но препълнена с легендарни звезди от киното и попмузиката суперпродукция „Дюн” през 1984 г., Кайл Маклоклън е оплют от критиката. След този провал, който преживява на крехките 25 години, той е на път да се откаже от всичко. Две години е без работа. И тогава късметът му проработва. Среща шантавия режисьор Дейвид Линч, който му дава главната роля в екстравагантния си филм за задния двор на Америка – „Синьо кадифе”. С това превръща странния северняк в звезда на Холивуд. Въпреки че има още 35 филма, сред които и „Процесът” по Кафка, Кайл никога повече не получава признание. Но си изработва стил и характерен профил на странен умник, който гори не от сексуална, а от интелектуална енергия. Но е трудно да се каже, че има голям успех в киното. Нещо повече – за участието си в стриптизьорската драма „Шоугърлс” даже му е присъдена най-срамната награда в киното – „Златна малинка”. Добре, че отново Дейвид Линч му идва на помощ. От Маклоклън се иска нещо много просто – да направи същото като в „Синьо кадифе”, само че в ролята на агент от ФБР

в тв сериала „Туин пийкс”. Успехът се оказва световен и Маклоклън се връща в света на звездите със страшна сила.”Туин Пийкс” не е само рейтингов, той прави подценявания от актьорите жанр „тв сериал” първокласна работа. Това е първият от революцията на телевизионните филми, които днес нито по бюджет, нито по респект отстъпват на най-мощните кинопродукции, че дори ги удрят в земята, ако си говорим честно. Доказателство е самият Кайл Маклоклън, защото самият той, освен в „Туин Пийкс”, се снима и в други две култови поредици – „Сексът и градът” и „Отчаяни съпруги”, както и в много още поредици като „Закон и ред” или „Как срещнах майка ви”.

Брюнетът е роден в също толкова забутано градче на име Якима, колкото е измисленият Туин Пийкс, в същия забутан щат Вашингтон, прочут с мистичните си гори, многото води и людите хора. Семейството му е богато – пиарка и адвокат, който играе на борсата, са заможните му родители. До днес двамата му по-малки братя си живеят в северозападната провинция. А той напуска родния край с диплома от университета в своя  щат.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !