Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Митьо Очите бесен на обвинител №1

отпечатай новината

25.07.2010 09:00 | Видян 6911 пъти

Митьо Очите бесен на обвинител №1

Несебърският бос Димитър Желязков – Очите е бесен на главния прокурор Борис Велчев заради искането му Върховния касационен съд да ВЪЗОБНОВИ делото срещу Очите за пране на пари. По това дело Желязков и прокуратурата сключиха споразумение, което бе одобрено от Бургаския окръжен съд на 22 април тази година. Според него Митьо Очите влиза в затвора за 4 години и 10 месеца. Искането на Велчев за отмяна са споразумението обаче развали комфорта на Очите, който блажено си отдъхва на морето от месец и половина през затворническата отпуска, която получи за добро поведение в зандана.
В искането си до ВКС главният прокурор пише, че наказанието е "явно несправедливо" и "не съответства на изключително високата обществена опасност на конкретно извършеното деяние и деец".

Велчев иска да се приложи чл. 24 от Наказателния кодекс, който гласи: "Когато наложените наказания са от един и същ вид, съдът може да увеличи определеното общо най-тежко наказание най-много с една втора, но така увеличеното наказание не може да надминава сбора от отделните наказания, нито максималния размер, предвиден за съответния вид наказание".

Върховният касационен съд ще гледа искането на Велчев на 1 октомври. Същият месец присъдата на Очите изтича и той законно трябва да напусне килията.

Споразумението по делото за пране на пари бе третото, което Очите сключи с прокуратурата. Първото бе през 2007 г., когато той се призна за виновен за ръководител на престъпна група за продажба на наркотици и получи 4 години и половина затвор. През август 2009 г. Желязков се призна за виновен и за участие в организираната престъпна група със същата цел, ръководена от врачанския бос Йордан Тонов – Данчо Пръча. За това Очите получи 4 години и 9 месеца затвор.

Третото споразумение бе по делото за пране на пари и по него Очите получи най-голяма присъда и затова в момента излежава именно нея в затвора в Белене. По същото дето майката на Митьо - Станка Желязкова, приятелката му Антигона Янулис и вуйчо му Иван Петров получиха условни присъди от година и половина с 3-годишен изпитателен срок. Те се признаха за съучастници в прането на пари.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !