Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Quantic идва в София за третото издание на “Reel Feel”

отпечатай новината

02.11.2010 11:40 | Видян 2365 пъти

Quantic идва в София за третото издание на “Reel Feel”

Само след броени дни, на 6-и ноември, уникалният глас на Алис Ръсел ще стъпи отново на софийска земя заедно с нейния творчески партньор TM Juke. Двамата са специалните гости за второто издание на серията от музикални и културни събития “Reel Feel”. До края на месец ноeмври обаче “Reel Feel” вече са подготвили и третата си изненада – Quantic. Уникалният музикант и DJ с британски корен и колумбийско жителство ще развихри своите горещи музикални умения на 25-и ноември в Sofia Live Club.

След първата нюйоркска вълна, която интересните разкази и сетът на Kon & Amir, както и прожекциите на Future Shorts донесоха в средата на октомври, мнозина вече с нетърпение очакват срещата с Алис Ръсел & TM Juke, които ще поднесат един интересен клубен вариант, в който TM Juke e диджей в компанията на невероятния глас на Алис.

След тях, на 25-и ноември, на ред да посети София е Quantic, когото мнозина музикални почитатели отдавна мечтаят да видят на живо и благодарение на Reel Feel, точно тази мечта ще се сбъдне.

За родителите си Quantic e известен под името Уил Холанд (Will Holland), но е много вероятно и те вече да го наричат по-често Quantic. Едва на 30 години младият англичанин има солидна творческа подплата зад гърба си и главоломно музикално развитие. Eто защо на 25-и ноември от него можем да очакваме музикални пикантерии, които надминават обикновения DJ сет и са пропити с много горещ и екзотичен музикален аромат.

Неговият безпогрешен и непоклатим джазиран усет към актуалния денсфлор звук, суровите ударни инструменти, автентичния фънк и тропическата тръпка не подлежат на оспорване. Всичко с марката “Quantic” винаги е било и продължава да бъде синоним на високо творческо и музикално качество, което вдъхновява с всеотдайната любов и отдаденост на музиката.

Ако трябва да се опише с цифри, говорим за 14 издадени албума в период от 9 години, участия по почти всички музикални фестивали в света и общо над 100 хиляди продадени записа от всичките му проекти. Музиката на Quantic е използвана в известни реклами, а освен всичко останало той е главният елемент в цели 5 отделни проекта: Quantic, Limp Twins, Quantic Soul Orchestra, Flowering Inferno и Quantic & His Combo Barbaro. Уил е мозъкът и зад албума „I’m Thankfull” на небезизвестната Spanky Wilson, записвала с имена като Marvin Gaye, Sammy Davis младши, Lalo Schifrin, Jimmy Smith и Willie Bobo.

Последната и най-актуална локация на Quantic е Кали, Колумбия, където се премества да живее, след като първоначално заминава там врменно в търсене на традиционна местна музика и музиканти. Именно в Колумбия той сформира новия си проект Quantic & His Combo Barbaro, черпейки вдъхновение от горещите латиноамерикански музикални извори. В последната му формаци влизат таланти от Панама, Бразилия, Перу и Колумбия, което говори еднозначно за богатството на албумите му.

С други думи: Да видиш Quantic на живо е почти равнозначно на среща с жив гений, от която спомените ще са с етикет „голям положителен знак, широка усмивка и изтъркани от танци подметки”. Ето защо на 25-и ноември партито със сигурност няма да е никъде другаде, освен с Reel Feel, Quantic и Sofia Live Club.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !