Леонардо ди Каприо наруши мълчанието...

Леонардо ди Каприо се дистанцира от Шон „Диди“ Комбс,...

Откриха главата на мъжката статуя в...

След като в петък в древния град Хераклея Синтика беше...

Новата Reel Feel година започва с Bugz in the Attic Soundsystem

отпечатай новината

08.12.2010 15:20 | Видян 2267 пъти

Новата Reel Feel година започва с Bugz in the Attic Soundsystem

Reel Feel вече знае как ще потръгне новата година за онези, които са наясно, че празниците могат да са много повече, отколкото са на календара. В тази връзка 21-ви януари се обявява за ненационален и неофициален празник на броукън бийт стила в София, тъй като ще можем да се насладим на един камерен, но много емблематичен състав на Bugz in the Attic в Soundsystem вариант с Orin Walters (Afronaught), Kaidi Tatham в комбинация с незаменимия вокал на Bembe Segue.

След три успешни събития, изпълнени с качествена музика, късометражно кино и анимация, с гости като Kon & Amir, Alice Russell & TM Juke и Quantic, Reel Feel продължава да се вслушва в добрия си нюх към качествени и интересни за местната сцена имена.

За онези, които са останали встрани от развитието на клубната музикална сцена през последното десетилетие - колективът Bugz in the Attic може да се отдели като самостоятелен вид в семейството на броукън бийт музиката. На 21-ви януари Reel Feel и Bugz in the Attic Soundsystem ще ни подарят среща с едни от най-видните за есенцията на колектива имена: Kaidi Tatham, Orin Walters, известен най-вече като Afronaught, и галещата дрезгавина в гласа на Bembe Segue. И тримата изпъкват с индивидуалните си проекти, заради което комбинацията между тях на една сцена ще е безценна за всеки меломан.

Orin Walters е един от основателите на Bugz in the Attic, който се крепи на състав от видни продуценти, музиканти и DJ-и. Самият Orin лети в музиката с космически измерения и неслучайно артистичният му псевдоним е Afronaught. Със скафандър или без, той преминава с лекота през галактиките броукън бийт, електроника, ню джаз, фънки, хаус, соул, афробийт, брекбийт и техно. Освен като част от изпълнението на живо, ще можем да се порадваме и на способностите му като DJ до края на нощта след това.

Kaidi Tatham пък е виртуозен и многофункционален музикант, чието име се свързва най-вече с Bugz in the Attic, но през годините е свирил клавирите и в сценичния състав на The Herbaliser. Освен със самостоятелните си успехи, Kaidi може да се похвали с уникалните си колаборации с 2000Black от 4Hero, Daz-I-Kue, както и с проекти като Silhouette Brown, Blakai, Misa Negra и Likwid Biskit. За него Gilles Peterson неотдавна казва, че е най-талантливият модерен кейбордист, кеото се доказва и в лайв изпълненията му съвместно с Mark de Clive-Lowe.

За Bembe Segue пък каквото и да кажем ще бъде крайно недостатъчно, за да опише богатството на гласа, фантазията в импровизациите и специфичния тембър, с който тя така умело успява да играе върху броукън бийт, соул, дръм енд бейс, джаз, латин, хип хоп и афро ритми. Наричат я „кралицата на броукън бийта” и е любимата и предпочитана изпълнителка в творчеството на Mark de Clive Lowe, 4Hero и разбира се, Bugz in the Attic.

При такъв състав е сигурно, че във вечерта на 21-ви януари Reel Feel за пореден път ще превърне Sofia Live Club в центъра на музикалните събития, в които удоволствието ще е гарантирано от добрата музика на живо в комбинация с DJ сета на Afronaught.

Предварителната продажба на билети в мрежата на eventim.bg ще бъде на цена 15 лв., като в дена на събитието, на входа, цената ще е 20 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !