Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Пентагонът пусна лично видео на Осама

отпечатай новината

09.05.2011 11:40 | Видян 2003 пъти

Пентагонът пусна лично видео на Осама

Пентагонът показа 5 видеофилма с лидера на ислямистката терористична организация Ал Кайда Осама Бин Ладен, които бяха иззети от скривалището му. Един от тях е излъчен по американската телевизия CNN. На него се вижда как убитият преди повече от седмица враг №1 на Америка седи на пода пред телевизора с дистанционно в ръка и спокойно превключва каналите, гледайки собственото си обръщение.

Останалите 4 записа също съдържат видеообръщения на Осама, които е планирал да пусне в близко бъдеще. Едно от тях е специално адресирано до САЩ и от военното министерство предполагат, че е направен през октомври или ноември 2010 г.

Според Пентагона материалите от убежището на терорист №1 доказват, че той е продължавал активно да участва в дейността на Ал Кайда и лично е контролирал дейността й.
На 1-и срещу 2-и май организирана специална операция на ЦРУ доведе до смъртта на Бин Ладен. Той е бил убит с куршум в главата в укритието си в пакистанския град Аботабад близо до границата с Афганистан.

Именно къщата му в Аботабат е била „активен команден и контролен център“, от който лидерът на Ал Кайда е осъществявал стратегически и оперативен контрол над организацията, заяви междувременно представител на американското разузнаване пред Ройтерс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !