Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Тарашат за бомби Цар Киро

отпечатай новината

18.10.2011 09:15 | Видян 2163 пъти

Тарашат за бомби Цар Киро

Веднага след като в дома на покойния син на Кирил Рашков - Иван Рашков, беше открит боен арсенал, полицаите са взели и съдебна заповед за обиск на трите къщи на ромския барон в Катуница, обявиха от прокуратурата в Асеновград. Именно там бе арестуван и самият Цар Киро.

Имотите ще се проверяват сантиметър по сантиметър, тъй като криминалистите очакват да се натъкнат и на други подобни находки. След като при първия обиск в къщите на Кирил Рашков бяха открити само три празни сейфа, сега полицаите щели да бъдат по-внимателни.

Вече предполагат, че трите празни, но заключени с код сейфове, са били оставени да всеят заблуда, че всичко е изнесено от фамилията още преди да започнат бунтовете в селото. От три до осем години затвор грозят собственика на незаконния арсенал, който бе открит в една от къщите на Цар Киро. Тепърва предстои да се изяснява кой е купил и скрил оръжието в тайник в имение на богатата ромска фамилия в Катуница. Оръжията бяха открити в петък при случаен обход на полицаите в дома на покойния син на Цар
Киро – Иван, който се намира на ул. Петко Войвода в Катуница.

Докато обикаляли, униформените дочули странен шум, който идвал от дървения под на тавана на къщата.
При по-обстойна проверка се натъкнали на тайник, в който били скрити автоматичен пистолет Узи със заглушител, с два пълнителя и 45 патрона, пистолет Браунинг, автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер Смит и Уесън с 3 патрона, 8 опаковки Амонит, 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрона с различен калибър.

Иззетото взривно вещество ще бъде изследвано от криминолозите. Те подозират, че от същите съставки е била направена бомбата, която преди няколко години хора на Цар Киро ползваха за сплашване на бившата
кметица в Катуница София Христова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !