Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Смъртна присъда за Кирил Рашков

отпечатай новината

01.11.2011 16:15 | Видян 3210 пъти

Смъртна присъда за Кирил Рашков

40 дни след смъртта на двете момчета Ангел и Павел в селото отслужиха молебен за здраве на жителите му, част от които продължават с нощните бдения. Четири казана курбан къкриха в местната църква "Свети Никола", а свещеници отслужиха литургия за късмет на местните, които повече от месец продължават да живеят в сянката на трагичните събития от 23 септември.
Местен бизнесмен дарил на поповете теленце, като го нарекъл за здраве.

"Някои от нас все още се страхуват, други - не. Зависи в коя част на селото живеят. А то се дели на две части заради моста. Построиха го по нареждане на Кирил Рашков. Е, проектиран е неправилно, с обратни виражи, без пешеходни пътеки. Проклет да е Цар Киро. Ние не го щем.
Младежите от Катуница са му издали смъртна присъда. Кракът му няма да стъпи тук", разказва възрастен мъж, работил дълги години за Рашков. В момента къщите на чорбаджията пустеели. В една от тях се мяркали икономът му Бихчет и неговата съпруга Гюлтен, която отговаряла за царските гозби. Още през май Киро почна да ни агитира за изборите наесен. Уши си специални дрехи, досущ като униформата на цар Борис III. Правеше си сметка с тях да ходи до урните и да гласува.

Викаше:   „Ако   трябва, и деца ще ви направя, само   бъдете   активни и   пускайте   бюлетини за   правилните   хора", разказва запознат с битието на ромския клан. Той е убеден, че мъжът, който е задържан като убиеца на Ангел, не е истинският виновник за престъплението.  Твърди, че физическото лице е подменено от човек, който има остра финансова нужда да закърпи семейния   бюджет,  та : макар и лежейки в панделата. Наско, бащата на  Ангел,  видял  друг мъж зад волана и бил повече от убеден,  че очите и паметта му не го лъжат. Отчаяният родител чукал по прозореца на колата и крещял на шофьора: "Спри бе, уби ми детето".

На трагично загиналите в Катуница момчета Ангел и Павел ще бъде направен паметник. Парите се събират предимно от жители на Катуница, съученици и приятели на момчетата. Монументът ще е до лобното място на двамата тийнейджъри, а улицата ще бъде кръстена на името на Ангел.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !