Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Багата не може да ходи

отпечатай новината

07.05.2012 13:00 | Видян 3562 пъти

Багата не може да ходи

ММА боецът Благой Иванов-Багата все още не може да стане от болничното легло, научи "Всеки ден".

Шампионът вече повече от два месеца е прикован в Централната реанимация в "Пирогов", след като беше жестоко наръгай в столичен бар.

Заради сериозното залежаване Багата не е в състояние да контролира нито един от мускулите си, камо ли да движи крайниците си.

Въпреки че за възстановяването му ежедневно се грижат няколко различни специалисти, здравето на Благой далеч не е закрепено. Докторите помпат всеки ден спортиста с протеини, за да възвърне мускулите си .

Както е известно, ММА боецът свали за отрицателно време над 30 килограма и стана кожа и кости заради жестоката рана и последвалите тежки операции.

Освен с медикаменти лекарите в "Пирогов" се опитват да възвърнат предишното му състояние и с ежедневни масажи.

За целта за спортиста е осигурен личен кинезитерапевт, който се грижи да разтрива крайниците му, за да възстанови притока на кръв и така да ускори оздравяването им.

Отделно от това лекарите се борят и със сериозна инфекция, която тормози боеца. За да спрат настъплението на заразата, медиците го тъпчат със силни антибиотици.

За нападението над Багата вече е арестуван 28-годишният Даниел Стефанов-Дъмпела. Според разследващите именно той е човекът, който е наръгал боеца под мишницата, чак до сърцето. Съдът отказа да го пусне на свобода.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !