Кметът и СО на съд за нагласен конкурс

В понеделник Столичната община и кметът Терзиев са на...

Д.Вълчев и М.Райков са...

Вицепремиерът от Тройната коалиция Даниел Вълчев, декан...

Прокурор: Лекари от „Токуда” са се сдушили с Трактора

отпечатай новината

19.06.2012 10:40 | Видян 1672 пъти

Прокурор: Лекари от „Токуда” са се сдушили с Трактора

Прокуроророрът по делото “Октопод” се съмнява в диагнозата на лекари от “Токуда” и смята, че здравословното състояние на Алексей Петров- Трактора е добро и той може да се яви на предстоящото заседание на съда в София.
Според прокурор Светлозар Костов Алексей Петров се намира в добро здраве: "По мое мнение то е добро, както беше и преди. Но очевидно има лекари от "Токуда, а всички знаем какви са отношенията на Алексей Петров с тази болница, тъй като той винаги иска да се лекува там, най-вероятно тези лекари ще посочат, че той е с влошено здравословно състояние."
 
Здравословните проблеми на посъдимия Алексей Петров, ще бъдат предмет на обсъждане на утрешното заседание на Софийския градски съд. Миналата седмица съдия Румяна Ченалова разпореди той да бъда прегледан от външни специалисти от "Токуда" и "Пирогов".
 
Такъв преглед е бил осъществен още в петък и защитникът на Петров - адвокат Васил Василев, поиска да бъде изпратено копие от здравния картон на клиента му, съхраняващо се в затворническата болница в София.
 
Градските съдии са глобили с 200 лева Цеко Йорданов – също подсъдим по мегаделото "Октопод." Причината е негово закъснение за заседанието на съда.
 
Йорданов обявил, че има основателна причина за закъснението си - трябвало да обядва, защото му прилошало. По думите на подсъдимия, лекарствата, които трябвало да приеме, изисквали преди това да се е нахранил.
 
Един от свидетелите по делото "Октопод" - Николай Златев, е забягнал в Индонезия за неизвестно време. Това стана ясно по време на днешното заседание в Софийския градски съд.
 
Златев трябваше да даде показания за рекета, който соченият за лидер на "Октопода" Алексей Петров е осъществявал върху един от основните свидетели - Георги Цветанов.
 
В съдебната зала показания даде и Вйекослав Смрекар, изпълнителен директор на "Дискавъри 93" - фирма, която се е занимавала с внос на захар. 14 години след общия си бизнес с Георги Цветанов, той не помнеше колко срещи е имал с Петров и се наложи прокуратурата да поиска в залата да се прочетат показанията му отпреди две години. От тях стана ясно, че бившият агент на ДАНС по неясни причини се е интересувал от този вид бизнес.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !