Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Двустаен апартамент приюти Фандъкова

отпечатай новината

27.10.2012 09:15 | Видян 7609 пъти | Гласували 1

Двустаен апартамент приюти Фандъкова

Йорданка Фандъкова е горда новодомка. Само че не се е нанесла в 6-стаен апартамент, както писа клюкарски сайт.  А в малко двустайно жилище в полите на Витоша, пише в новия си брой Супер 19'. И вече посреща първите си гости.
 
От сватбата си преди четвърт век тя винаги е живяла в къщата на свекърва си, заедно с цялата рода на своя съпруг. Затова получаването на оферта от строителен предприемач за замяна на наследствена градина от 737,5 квадратни метра в „Манастирски ливади” срещу малки апартаменти за съпрузите и за семейството на тяхната дъщеря в нова кооперация е прието от Фандъкова като истински подарък от съдбата.

По онова време тя е далеч от политиката – работи като учителка. А бъдещият блок израства на пет минути пеша от нейното любимо 73-о училище. Строежът, както се случва с повечето подобни в София през последните години, ту тръгва, ту спира, докато миналата година окончателно е поставена точка на обекта. И до момента пред входа има ограда, защото текат довършителни работи по магазинчетата на партера.

Първото място, на което канят гостите в тесноватата двустайна квартира на кмета е голямата гордост на новодомците. Това е просторна източна тераса. От нея се разкрива приятна панорама, като в единия й ъгъл се е ширнала планината Витоша. „Изгревът е прекрасен”, споделя Фандъкова. Всяка сутрин тя посреща слънцето и пие кафе на малката масичка на терасата, заедно със съпруга си.
 
Денят на кмета започва около 7 часа, защото в 8 първата дама на София вече е в кабинета си и стартира 12-часовият работен маратон. На масата издайнически е оставена колекционерска лула. Естествено, тя не е на Фандъкова, а на нейния мъж Юри.

Двамата твърдят, че се чувстват като студенти, защото апартаментът им е правен точно като за младо семейство без деца.

Площта му е към 60 квадрата, но твърдят, че не им трябва повече. Имат хол с кухненски ъгъл. И малка спалня, в която освен за леглото, са намерили място за полици с книги и за красива икона. Обзавеждането и в двете стаи на жилището е скромно и е максимално подчинено на удобството.  Светлите тонове доминират.
 
Единственият лукс е голям плосък телевизор. Докато сме на гости на кмета на екрана вървят клипове на АББА. Фандъкова разказва, че това е любимата музика на съпруга й и на нейния внук, докато тя самата никак не си пада по сладникавите парчета на шведите. Обича по-твърд саунд.


"Телевизорът вкъщи рядко е включен на музикален канал. Когато аз съм у дома, дори да върша нещо и да не мога да гледам, слушам  - следя новините и публицистичните предавания. Може би не е много правилно, но и в свободното си време не мога да избягам от политиката”.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !