12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Куката арестуван в Унгария за измами

отпечатай новината

24.04.2014 15:15 | Видян 2438 пъти

Куката арестуван в Унгария за измами

Актьорът Мариан Вълев се оказа бандит не само в сериала „Под прикритие“, но и в живота. Стари столични тарикати разказаха пред „Инфо нюз“ любопитни детайли от биографията на Куката.

През смутната 1990 година Вълев, заедно с още трима-четирима находчиви младежи от Варна емигрира в Унгария, за да върти измами. Днешната филмова звезда се настанява в долнопробен хотел в покрайнините на Будапеща и се влива в първите редици на зараждащата се тогава в столицата на Унгария българска мафия.

„След като Тодор Живков падна, десетки български измамници напуснаха България в посока Будапеща и Прага. Част от българите се занимаваха с кражби на коли от Унгария и Чухия, които продаваха в Сърбия или в България. Други организираха грабежи и измами. Мариан Вълев, заедно с още няколко момчета от Варна бръмчеше на измама на туристи в Будапеща пред чейндж бюрата“, спомня си очевидец на престъпната кариера на актьора от „Под прикритие“.

Районът на Куката и съратниците му бил на централната улица „Ваци“ в Будапеща. Ловките измамници причаквали туристи от Западна Европа пред обменните бюра за валута, за да разменят германски дойче марки с форинти. „Предлагаха по-изгоден курс от чейндж бюрата и хората им се връзваха. Вместо форинти, Куката и компания набутваха на балъците сръбски динари, които бяха обезценени от инфлацията“, описва схемата на популярната в началото на 90-те години измама „санже“  стар столичен тарикат.

Той си спомня, че Мариан Вълев бил изключително ловък в броенето на пари и подмяната на банкноти и даже бил наричан Пъргавите пръсти от останалите български престъпници.

Кариерата на Куката като валутен измамник обаче не продължила дълго време. След два-три месеца той бил арестуван от полицията в Будапеща заедно с още един негов приятел на име Йордан. Куката прекарал 24 часа в ареста, но за негово щастие срещу него нямало достатъчно доказателства, че прави „санжета“. Все пак няколко немски туристи го разпознали, но до съдебен процес така и не се стигнало. В крайна сметка Вълев се прибрал безславно в България без да е заработил кой знае колко пари. Казват, че почти цялата печалба Куката върнал под формата на рушвети за полицаи, следователи и прокурори в Будапеща.

През последните 3 години Мариан Вълев придоби национална слава покрай ролята си на гангстера Куката в сериала „Под прикритие“. Негови приятели от славните бандитски времена са категорични, че Вълев прави голяма роля не защото е велик актьор, а тъй като прилага наученото от ъндърграунда пред телевизионната камера и героя му изглежда автентичен за зрителите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !