Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Us3 за първи път в София

отпечатай новината

14.09.2011 14:45 | Видян 2077 пъти

Us3 за първи път в София

Британците от Us3 и техният покоряващ хит “Cantaloop” са с култов статус за всеки запленен от модерните интерпретации на тема джаз музика и смесването й с различни стилове. Ето защо за летящ старт на поредицата от музикални събития My Beat, Ballantine’s има удоволствието да Ви покани на 28 октомври в Sofia Live Club на първия концерт на Us3 в България.

Името на бандата изгрява на музикалния небосклон на Англия още през 1992 г. Идеен създател на групата е лондонският продуцент Geoff Wilkinson, който заедно със своя колега Mel Simpson е вдъхновен за името от запис на Horace Parlan, създаден за легендарния джаз лейбъл Blue Note Records. Партньорството на Us3 и Blue Note Records датира още от първия албум на бандата – Hand on the Torch. За него и за втория им албум Broadway & 52nd са ползвани множество семпли от каталога на джаз лейбъла, всичките продуцирани от Alfred Lion – легендарният създател на Blue Note Records.

Едва ли има някой, който да не е чувал неуморния химн на Us3 “Cantaloop”, но малко хора знаят, че това е ремикс на парчето Cantaloop Island на не по – малко известния джаз музикант Herbie Hancock. Още с този хит Geoff Wilkinson демонстрира своя талант на велик миксатор. Успешното смесване на джаз, рап, фънк и дори drum`n bass спечелва сърцата на милионите любители на нестандартната музика и музикалните експерименти.

До концерта на Us3 в София на 28 октомври в Sofia Live Club с подкрепата на Ballantine’s остава малко повече от месец, но за верните фенове на джаз – рап бандата той ще мине неусетно, тананикайки си неостаряващия припев „Groovy, groovy, jazzy, funky”. Билетите вече са достъпни – 40 лв. предварителна продажба в мрежата на EVENTIM.BG и касата на НДК / 50 лв. в деня на концерта на входа на клуба.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !