Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Багата на ринга най-рано след година

отпечатай новината

21.05.2012 17:15 | Видян 2002 пъти

Багата на ринга най-рано след година

Най-рано след година световният шампион по ММА Благой Иванов ще може да се качи отново на ринга. Това прогнозират лекуващите го лекари от „Пирогов". Те обаче правят уточнението, че следващите 3-4 месеци от възстановяването на спортиста са решаващи. Едва след това ще стане ясно дали Багата ще може изобщо да продължи кариерата си.

„Дотук той победи най-страшното. Направи и невъзможното, за да се пребори със смъртта. Дано неговият хъс му помогне да се справи и с останалата част от възстановителния период. Благой е изключително смело момче, единствено неговата воля може да го върне отново на ринга", каза пред „България Днес" началникът на шоковата зала в централната реанимация доц. Стоян Миланов.

86 дни след като бе намушкан с нож в столично заведение, Благой Иванов е свалил една трета от теглото си. От 105 кг той вече тежи 78 кг. Шампионът все още говори трудно. В първите дни, след като идва в съзнание, Багата едва казвал по и една дума. Заради безсилието си той се разплакал на няколко пъти. Веднага след като излязал от кома, Багата поискал мобилния си телефон. От няколко седмици той чати с приятелите си по Скайп. Това е и единственото му развлечение в болницата.

„В момента Благой се възстановя нормално, до седмица ще бъде изписан и за него ще продължат да се грижат най-близките му хора", каза още доц. Миланов.

За първи път преди ден Благой е свалил болничната пижама и е облякъл дрехи, купени по новите му мерки.По време на престоя в болницата неотлъчно до него е майката на самбиста. Тя допускала в стаята само най-близките му приятели.

Бившите изгори на самбиста Златка Димитрова и Златка Райкова не са виждали Благой след инцидента.

Най-вероятно рехабилитацията на Багата ще продължи в чужбина, но все още не е избрана болницата, казват лекарите му.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !