Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Брендо заспа в съдебната зала

отпечатай новината

05.06.2012 16:15 | Видян 2177 пъти

Брендо заспа в съдебната зала

Темида успя да приспи сочения за кокаинов крал Евелин Банев - Брендо.По време на поредното заседание вчера по делото, което се води срещу него за пране на пари, вместо да слуша исканията на защитниците си, Банев демонстративно чете вестник и след това заспа.Наложи се съдебната охрана да го разтресе и събуди, за да отговори на въпроса присъединява ли се към казаното от адвокатите му.

Oсвен че прекъснаха дрямката му, магистратите бяха принудени да повторят питането към Банев, защото по обясними причини той не го бе чул.

От 2006 г. срещу Брендо се води дело за организиране на престъпна група за пране на пари. Част от бандата според държавното обвинение са и екс жена му Моника Добринова, Десислава Дишлиева -съпруга на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Според обвинението те са изпрали 11 138 650 евро или над 21 милиона лева - пари от наркотрафик. Разследващите твърдят, че Банев и компания са действали на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия. На вчерашното заседание адвокатите на Банев се оплакаха, че е нарушено правото на защита на клиента им. Те поискаха от съда да направи проверка на какво основание от него са иззети документи.

„Миналата седмица, след като приключи делото за задържането му във връзка с Европейската заповед за арест, аз му предадох документи, които са за осъществяване на защитата. Те са му били иззети напълно без основание, защото документите, които се предават от адвокат във връзка с делото, са неприкосновени. Това препятства защитата", категорична бе адвокат Ина Лулчева.От Банев били иззети и книги, както и епикризи за здравословното му състояние.

Той е бил на лечение във ВМА и бил изведен оттам без никакви обяснения. „Доколкото знам притежанието на книги не е забранено от закона", коментира в съдебна зала Лулчева. Съдът поиска от прокуратурата всички иззети книжа да бъдат приложени по делото и затова отложи процеса за 24 юли.

Стана ясно още, че има и двама свидетели, единият от които се намира в Манчестър, Великобритания, които са отказали да дадат показания, защото се страхуват за живота си. Това не трогна особено магистратите и те разпоредиха да се явят пред съдебен орган, пред който да кажат дали ще свидетелстват. Банев бе арестуван на 16 май на път за Созопол, тъй като според МВР се готвел да бяга в чужбина и да се укрие.

По време на обиска в него бе открит документ, с който италианците поискали преди 4 г. той да бъде задържан. В Италия Брендо е обвинен за трафик на дрога от Южна Америка за Западна Европа. До края на седмицата предстои съдът да реши дали Банев да бъде екстрадиран на Апенините, за да бъде съден там заедно с още 30 души, които били част от наркомрежата.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !